First Name
Alexander
Last Name
Sulava
EQF Level:
EQF Level 4
About me...
Even voorstellen…

Mijn naam is Alexander Sulava. Ik ben geboren op 22 februari 1990. Op dit moment ben ik in het bezit van de 3e dan judo, de hoogste les en Trainer / Coach bevoegdheden binnen de Judo Bond Nederland. Toen ik 12 jaar oud was, ben ik met judo begonnen bij judovereniging Kowaro in Stadskanaal. Daar heb ik ongeveer vier maanden met alle plezier gejudood.

Daarna ben ik verhuisd naar Oude Pekela. Omdat het voor mij niet mogelijk was om steeds naar Stadskanaal te reizen, moest ik een club zoeken in de buurt. Ik ben toen lid geworden bij sportschool Nico Jager in Winschoten. Ik kwam er echter al snel achter dat ik veel meer wilde bereiken in de judowereld, dan dat deze sportschool mij kon bieden. Ik wilde geen recreatieve trainingen, maar wedstrijdtrainingen en ik wilde graag deelnemen aan grote nationale en internationale toernooien.

Doordat mijn ambities veel hoger lagen, dan mij werd aangeboden, ben ik verder gaan kijken bij andere judoclubs. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij judovereniging Zempo in Oude Pekela.

Binnen deze club werd ik professioneel begeleid op het gebied van conditietraining, krachttraining en waar nodig mentale training. Ook werd ik begeleid tijdens grote internationale wedstrijden.

Door deze persoonlijke begeleiding heb ik tijdens mijn wedstrijdperiode goede prestaties geleverd, waaronder meerdere prijzen op de Nederlands kampioenschappen en veel prijzen op nationale en internationale wedstrijden.



Helaas werd ik veel te vroeg gedwongen om afscheid te nemen van het wedstrijdjudo door meerdere zware knieoperaties. Maar het wedstrijdjudo bleef ik wel met grote belangstelling volgen.

Ik kreeg de mogelijkheid om les te geven binnen Zempo, kinderen te begeleiden en te coachen tijdens wedstrijden. Dit sprak mij zo aan dat ik mijn studie hierop heb aangepast. Tijdens mijn studie ben ik ook begonnen met de kracht- en conditietrainingen te verzorgen binnen Zempo.



Nu geef ik les binnen Judo Instituut Noord met als doel om de judosport zo breed mogelijk te kunnen aanbieden, zowel op recreatief, wedstrijd en prestatie niveau.

Naast het lesgeven bij Judo Instituut Noord ben ik ook nog steeds actief bij judovereniging Zempo als krachttrainer, conditietrainer en coach tijdens de judowedstrijden.



Tijdens mijn studie heb ik de volgende opleidingen succesvol afgerond:



Judo Trainer / Coach B 2011 (hoogste Trainer / Coach bevoegdheid)
Sportmassage 2011
Fitness B & Personal Trainer 2011 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
Fitness A 2010 (erkend door EREPS European Register of Exercise Professionals)
LOCO (Loop & Conditie Trainer) 2010
Sport & Bewegingscoördinator specialisatie: Trainer / Coach 2010
Judoleraar B 2010 (hoogste lesbevoegdheid)
Judoleraar A 2009
Country:
Netherlands
Current Employer:
Languages Spoken: