EREPS Registered

Registered
Professional


Dirk Jan van Heiningen

Member ID:

Expiry Date:

Location:

Qualified as:

100911

07/June/2025

Netherlands

Personal Trainer, Group Fitness Instructor, Graduate Exercise Professional

About me:

Een bevlogen en bekwaam allround vakexpert. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als vakdocent, mastertrainer, fitness presenter, personal trainer en leercoach. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs (Calo) en werkzaam als hogeschooldocent bij de Calo-Ad-Sport.

Dirk is de initiatiefnemer van XLPRO. Zijn rijke ervaring, vakkennis en grote netwerk maken hem uniek als trainer, leercoach en vakdocent. Met meer dan 25 jaar fitness ervaring, heeft hij héél veel sport- en beweegprofessionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière. En nog veel meer mensen mogen inspireren tot een gezonde- en actieve leefstijl.

Dirk Jan gaf talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen en buitenland. Hij presenteerde jarenlang voor verschillende vakorganisaties op de toonaangevendste fitnessconventies in heel Europa (en daarbuiten). Hij is EREPS gecertificeerd als Personal Trainer, Group Fitness Instructor en EQF L6 – Graduate Exercise Professional. Ook is hij NL Actief opleider en examinator.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal en introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van het magazine XL Instructor en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV.

Vijftien jaar lang was hij werkzaam in het MBO bij de opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG en als vakexpert leefstijl & bewegen verbonden aan Onderwijsroute 10-14.

Contact me:

website Facebook Instagram LinkedinYoutube